Breien

Breien is en blijft een uitdaging. Zowel voor de beginner als voor de (ver)gevorderde brei(st)er zijn er altijd weer nieuwe materialen, technieken en ontwerpen te ontdekken. Marion wil graag meedenken met iedereen die deze uitdaging zoekt en staat graag voor je klaar in haar gezellige winkel in Tilburg.

Breien is meer nog dan haken altijd in de mode. Ik hoor de laatste tijd mijn klanten vaker zeggen: “Hé ja, weer lekker breien”. En dan breien ze niet een oerdegelijke katoenen trui maar een jeugdige hippe trui of vest, met een taille en wijd uitlopende mouwen bijvoorbeeld.

Tijdens de koude winterdagen of lange winteravonden lekker knus op de bank ongestoord bezig zijn met het breien van een heerlijke trui, muts, knusse plaids, kussens en ander accessoires waarmee we onze woning nog gezelliger kunnen maken.

De kick van breien

Voor veel breisters werkt het bijna therapeutisch, de steeds repeterende beweging maakt rustig en maakt het hoofd leeg.

5x Brei je blij

1. Breien verlicht symptomen van angst, stress en depressie

Breien verlaagt je hartritme en je bloeddruk. De ritmische beweging en de focus leiden je af van sympromen van angst, stress en depressie.

2. Breien verbetert je motoriek

Met breien gebruik je je alle delen van je hersenen en daardoor kan het bijvoorbeeld mensen met Parkinson helpen bij het verbeteren van hun motoriek.

3. Breien is goed voor je hersenen

Breien is niet alleen goed voor je humeur en je motoriek, het is ook nog eens heel gezond voor de hersenen zelf. Des te meer je je brein gebruikt, des te slimmer het wordt en hoe langer het meegaat.

4. Breien is als mediteren

De ritmische, herhaaldelijke beweging en de ontspanning van het breien hebben dezelfde voordelen voor je lichaam en geest als meditatie.

5. Breien voorkomt gewrichts- en peesontstekingen

Als je je vingers rustig beweegt helpt dat bij de opbouw van kraakbeen en maakt het sterker, zo blijven je gewrichten gezond en in topvorm.

Breigaren

In de winkel vindt u vooral kwaliteitgarens van verschillende samenstellingen (wol, katoen, zijde, alpaca etc.) van de hoofdmerken Lana Grossa en Katia.

Het belangrijkste kenmerk van de garens zijn de modieuze kleuren en kleureffecten. Ook wordt er gebruik gemaak van de laatste trends en ideeën voor de designs van de garens.

Breinaalden

Geen breiwerk zonder naalden.

Wilt u dikke, dunne, kunststof, aluminium of bamboe naalden, naalden met knop, zonder knop, rondbreinaalden, maar ook naalden voor het breien van sokken en haaknaalden, bij Marion’s Pingouin vindt u ze in alle soorten en maten.

Breiboeken/patronen

Elk seizoen verschijnen er nieuwe boeken van Lana Grossa en Katia met nieuwe patronen voor dames, heren, kinderen, baby’s en interieur (Home).

Breien blijft boeien, je kunt het precies zo maken als je zelf wilt!

 

Stadhuisplein 263 | 5038 TG Tilburg | 013 536 44 86 | Volg ons op

Openingstijden

Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00
Donderdag koopavond tot 20.00
Zaterdag 10.00 tot 17.00

Dealer van

Lana Grossa
Katia