Haken

Ooit werd haken primair gezien als liefhebberij van oude dames. Tegenwoordig haken ook jonge vrouwen, zelfs mannen, er lustig op los. Vaak zijn ze lid van een community op facebook om patronen, adviezen en tips te delen. Natuurlijk worden er nog babyspulletjes gehaakt maar voor een telefoonhoesje of zelfs tas draaien ze hun hand niet om. Erg hip zijn de Amigurumi’s dit zijn gekke, cartoonachtige karakters, de patronen ervoor vind je in de boekjes om stapsgewijs na te haken.

Met enkele bolletjes katoen/wol en een haaknaald maakt u de mooiste dingen.
Twee simpele ingrediënten die door creativiteit en werk uitgroeien tot iets waar u trots op kunt zijn.
En dan? Dan begint u gewoon weer opnieuw. Nieuwe bolletjes haakgaren, een haaknaald en een haakpatroon zijn genoeg om weer lekker aan de gang te gaan.
Naast fantasiefiguren en kledingstukken maken hippe hakers ook graag sieraden en woonaccessoires.

Kant haken: het nieuwe kanthaken heeft niets te maken met de randjes, kleedjes en gordijnen uit oma’s tijd. Het kanthaken van nu staat voor opengewerkte luchtige ontwerpen die gehaakt worden met de hipste kleuren haakgarens die tegenwoordig volop leverbaar zijn. Het is niet echt kant maar het kant karakter herken je wel en dat rechtvaardigt de naam voor de nieuwe techniek ‘kant haken’.

Er zijn tegenwoordig kwaliteitsgarens met glitters en in de nieuwste modekleuren, daarmee kun je prachtige items maken. Waar nodig verleent Marion ook hierbij advies en ondersteuning. Dus aarzel niet en breng een bezoekje aan Marion’s Pingouin in Tilburg.

Stadhuisplein 263 | 5038 TG Tilburg | 013 536 44 86 | Volg ons op

Openingstijden

Maandag 13.00 tot 18.00
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 tot 18.00
Donderdag koopavond tot 20.00
Zaterdag 10.00 tot 17.00

Dealer van

Lana Grossa
Katia